,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. december 5., szombat

~ ÍZES SZELET ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 35 dkg liszt, 6 dkg porcukor, 1 cs sütőpor, csipet só, 25 dkg vaj, 1 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 - 2 ek tej
Töltelék :
- 3 x 20 dkg bármilyen vegyes ízű lekvár ( ha a lekvár hígabb lenne keverjünk el benne 1 - 1 ek kekszmorzsát )
( nálam : rumos szilva, ananász - elkészítését lásd itt, málna )
Teteje :
- 1 tojássárgája, 10 dkg durvára vágott mandula, porcukor - a szóráshoz

  1. A tésztához, összevegyítjük a száraz hozzávalókat, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást, a tejet és összegyúrjuk. A tésztát 4 egyforma részre osztjuk, folpakba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Az első tésztagombócot, lisztezett felületen kinyújtjuk és belesimítjuk egy kb 20 x 30 - as kivajazott, lisztezett tepsibe. Megkenjük az egyik kiválasztott lekvárral, majd rásimítjuk a második kinyújtott tésztát. Ezt is megkenjük a tetszés szerinti választott lekvárral és betakarjuk a harmadik kinyújtott tésztával. Végül rákenjük a maradék lekvárt és rásimítjuk az utolsó tésztalapot.
  3. A tetejét lekenjük tojássárgájával és megszórjuk mandulával. Előmelegített, 180 °C - os sütőben kb 35 - 40 percig sütjük.

3 megjegyzés:

  1. Guszta szeletek, finom lehet a különböző lekvárokkal!
    Nem tudom, észre vetted-e, de eltűnt a fejléc fényképed. Legalábbis nálam nem látszik.....

    VálaszTörlés
  2. Az egyik kedvenc sütim, nálunk Mimóza szeletnek hívják. :)
    Süssétek meg, amilyen egyszerűnek tűnik, olyan isteni finom!

    VálaszTörlés
  3. Hú, de régen csináltam. Valahogy elfelejtődött, pedig imádom.

    VálaszTörlés