,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. február 20., szombat

~ RAGACSOS, MANDULATORTA ~





»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 25 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 1 tojássárgája, csipet só, 1 - 2 ek hideg víz
Töltelék : - 1 tojás, 12  dkg cukor, 10 dkg őrölt mandula, 1 tk mandulaaroma, fél citrom leve
Szirup: - 10 dkg cukor, 1 dl víz, 1, 5 citrom leve

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd becsomagolva hűtőbe tesszük.
  2. Egy kb 22 cm - es tortaformát kivajazunk, lisztezünk és kibéleljük a tésztával úgy, hogy 2 cm - es pereme legyen. Az alját megszurkáljuk villával.
  3. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a mandulát, a citromlét és az aromát. A krémet a tésztára simítjuk és előmelegített 180 °C - os sütőben kb 20 perc alatt megsütjük, ezután a tetejét villával megszurkáljuk.
  4. A sziruphoz a hozzávalókat összeforraljuk  majd a tortára locsolgatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése