,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. április 4., hétfő

~ SAJTOS ZELLERROPOGÓS ~



»HOZZÁVALÓK«
- 1 közepes zellergumó
- 15 dkg reszelt sajt ( fele lehet füstölt  )
- 2 tojás
- 3 ek tej
- kb 3 - 4 ek liszt
- 1 csokor metélőhagyma
- só, bors

  1. A megtisztított zellert és a sajtot reszeljük egy tálba, adjuk hozzá a finomra vágott metélőhagymát, a tojást, a tejet és a lisztet. Ízesítsük sóval és borssal, majd hagyjuk állni 10 percig.
  2. Egy kanál segítségével, szaggassunk a masszából tetszőleges nagyságú halmokat a felforrósított olajba, azután süssük mindet aranyszínűre.
  3. A ropogóst kínáljuk fokhagymás, olívaolajjal ízesített tejföllel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése