,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. május 27., péntek

~ RAKOTT SPÁRGA ~


 Egy spárgás étel ebédre vagy vacsorára . A hús lehet szárnyasból, sertésből vagy marhából a lényeg, hogy gyorsan elkészülő, egyszerű egytálétel. Próbáljátok ki, még tart a spárgaszezon.

»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg darált hús
- 15 dkg barna rizs
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 kg zöld spárga
- pirospaprika
- só, bors, ételízesítőpor
- kb 2 dl tejföl

  1. Kevés olajon pároljuk üvegesre a felaprított hagymát, adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk át. Ha a zsírjára sült szórjunk rá pirospaprikát és ízlés szerint ízesítsük.
  2. A rizst pároljuk meg.
  3. A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részt, majd tegyük lobogó sós vízbe és főzzük roppanósra. ( pár perc ) Ezután szedjük át jéghideg vízbe.
  4. Egy sütőtálat ( kb 20 x 25 cm ) vajazzunk ki, rendezzük el  az alján a lecsepegtetett spárga felét, kanalazzuk rá a rizst, majd a darált húst. Fedjük be a megmaradt spárgával és locsoljuk rá a tejfölt.
  5. Előmelegített 180 °C - os sütőbe süssük kb 35 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése