,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. június 17., péntek

~ TEJFÖLÖS - DARÁS CSERESZNYÉS LEPÉNY ~





Igazi nyári hangulatot idéző sütemény a nagyi konyhájából. Könnyen elkészíthető, a ropogós és  ízletes cseresznyével pedig nagyon finom, de ... meggyel, málnával is isteni. 
A hátteret a Fotohatterek.hu biztosította.

»HOZZÁVALÓK«
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
. csipet só
- 2 dkg friss élesztő
- 1 tojás 
- 6 dkg olvasztott vaj
- langyos tej
Töltelék :
-  3 tojás 
- 12 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 35 dkg tejföl
- 4 ek búzadara
- 3 ek liszt
- kb 50 dkg magozott cseresznye

  1.  Futtassuk fel az élesztőt 1 dl langyos tejben elkevert cukorral. A lisztet szitáljuk össze a cukorral és a sóval, adjuk hozzá az olvasztott vajat, a tojássárgáját, a felfutott élesztőt és gyúrjuk össze annyi tejjel, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Letakarva kelesszük kb 35 percig.
  2. Ha a tészta megkelt, simítsuk egy kivajazott és liszttel behintett, kb 20 x 30 cm - es tepsibe és hagyjuk kelni, amíg elkészítjük a tölteléket.
  3. A tojásokat habosítsuk ki a cukrokkal, majd keverjük simára a tejföllel és forgassuk hozzá a darát és a lisztet. 
  4. A tésztát szórjuk meg 2 ek darával, szórjuk rá a cseresznyét és öntsük rá a tejfölös keveréket. A tepsit ütögessük párszor az asztalhoz, hogy befolyjon  mindenhová a massza, és  előmelegített, 180 °C - os sütőben süssük kb 40 - 45 percig.



Ötlet : innen

2 megjegyzés: