A gyümölcsös kosárba nálunk mindig van banán és van úgy hogy jóval többet veszek, mint amennyit megeszünk. Általában mindig úgy vásárolom, hogy legyen benne nem túl érett is. Nálam már berögződésé vált a mindennapi, reggeli két kávé utáni egy banán elfogyasztása, ezek nélkül nem is indul el a napom. Eredetileg, leveles tésztába göngyölt banánt akartam sütni és azt hittem van a mélyhűtőben tészta, de csalódnom kellett mert nem volt, így ez kihúzva. De ami késik nem múlik . . .
Háttér : Fotohatterek.hu
- 4 tojás, 12 dkg cukor, 18 dkg puha vaj, 1 ek rumaroma
- 28 dkg liszt, 1 / 2 tasak sütőpor, 8 dkg kókuszreszelék, csipetnyi só, 1 citrom reszelt héja
- 2 nagyobb érettebb banán, 1 citrom leve
- 5 dkg étcsokoládé, 1 ek olaj
- A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, egy 25 x 25 cm - es tepsit kivajazunk és behintünk liszttel.
- A banánt villával összetörjük, majd összekeverjük a citromlével és az aromával.
- A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, ezután simára keverjük a banánpürével, hozzáforgatjuk a sütőporos lisztet és a kókuszt. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 35 perc alatt megsütjük. ( Tűpróba ! )
- A csokoládét és az olajat vízgőz felett összeolvasztjuk, egy kisebb zacskóba kanalazzuk aminek az egyik sarkán egy kisebb lyukat vágunk.
- A kihűlt süteményt porcukorral megszórjuk és a csokoládéból átlósan áthúzzuk. Tetszőlegesen szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése