,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. augusztus 25., csütörtök

~ CSOKIS DIÓS SZELET ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 4 tojásfehérje, 4 ek cukor, 4 ek liszt, 1 kk sütőpor, csipet só, 0 , 5 dl étolaj, 10 dkg durvára vágott dió
Krém :
- 4 tojássárgája, 15 dkg cukor, 2 ek kakaópor, 5 dkg étcsokoládé, 15 dkg vaj
  1. A sütőt 180 °C ra előmelegítjük, egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és egyenletesen eloszlatjuk rajta a diót. A tojásfehérjét a cukorral és a sóval habbá verjük, majd hozzácsurgatjuk az olajat és óvatosan összekeverjük a sütőporos liszttel. A masszát a dióra simítjuk és kb 15 perc alatt megsütjük. Ha a tészta megsült deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és kihűtjük.
  2. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd vízgőz felé tesszük és addig kevergetjük amíg besűrűsödik. Ezután hozzákeverjük a kakaóport és a csokoládét. Amikor már a krém kihűlt kézi mixerrel hozzádolgozzuk a vajat.
  3. A tésztát 3 részre vágjuk és betöltjük a csokoládékrém 3 / 4 - ed részével, a maradékot pedig a sütemény tetejére simítjuk. 1 - 2 órára hűtőbe tesszük, majd a széleket egyenesre vágjuk és tetszés szerint felszeleteljük. Durvára vágott dióval díszítjük.

























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése