,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. augusztus 19., péntek

~ KARALÁBÉFASÍRT ~



Készítettem már sokféle zöldségből fasírtot, most éppen a karalábé került sorra. Kínálhatjuk párolt rizs vagy főzelék mellé, fogyaszthatjuk sült krumplival, majonézes mártogatóssal. De magában is kiváló és egészséges harapnivaló.

Háttér : Fotókellék

»HOZZÁVALÓK«
- 3 nagyobb, zsenge karalábé
- 1 szikkadt zsemle
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- aprított petrezselyem
- só, bors, őrölt koriander
- zsemlemorzsa

  1. A karalábét hámozzuk meg, majd nagylyukú reszelőn reszeljük le. Sózzuk meg és hagyjuk állni kb 10 percig, ezután alaposan nyomkodjuk ki a levétől. Adjuk hozzá a vízben ázott, kinyomkodott zsemlét, a tojást, a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a petrezselymet. Ízesítsük, majd szórjunk hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapjunk.
  2. A masszából nedves kézzel formáljunk pogácsákat, forgassuk meg zsemlemorzsában, majd rakjuk egy tálcára és tegyük a hűtőbe 30 percre. Forró, bő olajban ( kókuszzsírban ) süssük mindkét oldalukat aranybarnára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése