Tészta :
- 25 dkg rétesliszt, 1 kk só, 5 dkg olvasztott vaj, kb 10 - 12 dkg tejföl
Töltelék :
- 8 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg vaj, 8 dkg cukor, 1 tk fahéj, 1 cs bourbon vaníliás cukor
- 50 dkg szilva
és még : - 5 dkg olvasztott vaj - a kenéshez
- 50 dkg szilva
és még : - 5 dkg olvasztott vaj - a kenéshez
- A lisztet összeszitáljuk a sóval, hozzáadjuk a vajat és annyi tejfölt, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk, majd letakarva szobahőmérsékleten 30 percig pihentetjük.
- A szilvát kimagozzuk és negyedekre aprítjuk.
- Egy száraz serpenyőben zsemleszínűre pirítjuk a zsemlemorzsát, majd hozzáadjuk a vajat, a cukrokat, a fahéjat és összeforgatjuk a szilvával.
- A tésztát kb 40 x 30 cm - es nagyságúra kinyújtjuk, átemeljük egy konyharuhára, megkenjük olvasztott vajjal és egyenletesen rászórjuk a morzsás szilvát úgy, hogy a tészta két szélén 2 cm - es üres részt hagyunk. Behajtjuk a tészta széleit és a konyharuha segítségével feltekerjük.
- A rudat rátesszük egy sütőpapíros tepsire, tetejét olvasztott vajjal lekenjük és előmelegített 180 °C - os sütőben kb 35 percig sütjük. Langyosra hűtjük, majd megszórjuk porcukorral és felszeleteljük.
A hátteret a Fotohatterek.hu biztosította.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése