,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. augusztus 7., vasárnap

~ SZILVÁS PUDINGOS PAPUCS ~














»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 25 dkg hideg vaj + 10 dkg liszt
- 40 dkg liszt, csipet só, 2 ek porcukor, 1 tojás sárgája, 25 g friss élesztő, kb 250 ml tej
Töltelék :
- 5 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor, 1 cs bourbon vaníliás cukor, 6 dkg cukor
- szilva, fahéj

  1. A tésztához, először a vajat a liszttel összegyúrjuk, majd 2 cm vastag téglalapot formázva fóliába tekerjük és a hűtőbe tesszük.
  2. 1 dl langyos tejben elkeverünk 1 tk porcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összeszitáljuk a sóval, a maradék porcukorral, hozzáadjuk a tojássárgáját, a felfutott élesztőt és a tejet, majd alaposan összedolgozzuk és letakarva kb 40 percig pihentetjük.
  3. A megkelt tésztát kinyújtjuk kb 20 x 25 cm - es nagyságúra a közepére tesszük a vajas részt és becsomagoljuk. Ezután ütögessük meg a sodrófával ill lapítsuk el, hogy mindenhová jusson a vajból, majd nyújtsuk ki 20 x 40 cm - es nagyságúra és hajtsuk meg szimplán, tekerjük folpacka és tegyük a hűtőbe 40 percre. Ismételjük meg a nyújtást ill. a hajtogatást, majd ismét tegyük a tésztát hűtőbe 40 percre.
  4. Főzzük meg a pudingot, a szilvát magozzuk ki, vágjuk kisebb darabokra és forgassuk össze a fahéjas cukorral.
  5. A tésztát nyújtsuk ki 1 cm - es vastagságra és szabjunk belőle 10 x 10 cm - es négyzeteket. Halmozzunk a négyzetek közepére pudingot és szilvát, majd hajtsuk egymásra a két szembelevő sarkot. A papucsokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe és pihentessük 20 percig. Előmelegített 200 °C - on süssük szép pirosra.

3 megjegyzés:

  1. Kedves Judit!
    Lehet esetleg tudni, hogy ez kb. mennyi szilvából készült el?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Üdvözlettel: Anna

    VálaszTörlés