Ez a süteményt már szerepel a blogon : itt, akkor friss meggyel készült és azzal a különbséggel, hogy akkor nem került a tetejére a pudingos réteg. De áfonyával, szederrel, málnával is elkészíthető, a tetejére pedig olyan ivólét használjunk amit a süteménybe is tettünk, hogy összhangba legyenek az ízek.
»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 4 tojás, 20 dkg porcukor, 1, 5 dl meleg víz, 1, 5 dl étolaj
- 25 dkg liszt, 1 cs sütőpor, csipet só, 3 ek kakaópor
- 50 dkg fagyasztott meggy
Tetejére :
- 2 cs vaníliás pudingpor, 2 ek cukor, 7 dl meggynektár ( Pl. Sió, Happy day )
- A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra. Egy kb 20 x 30 cm - es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk.
- A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét a sóval habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukorral a vízzel és az olajjal, hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, majd lazán összeforgatjuk a tojáshabbal. A massza felét a tepsibe simítjuk, a maradékhoz hozzákeverjük a kakaóport és rákanalazzuk a sárga tésztára, rászórjuk a meggyet, majd kb 40 - 45 percig sütjük. ( Tűpróba ! )
- Kevés meggylében elkeverjük a pudingport, a maradékot felforraljuk a cukorral, majd megfőzzük benne a pudingot. Még forrón a kihűlt süteményre öntjük, hagyjuk megszilárdulni és kockákra vágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése