,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. szeptember 3., szombat

~ KÁVÉS KRÉMES ~




»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 30 dkg liszt, csipet só, 6 dkg cukor, 10 g szalalkáli, 1 ek zsír, 1 tojás, kb 1 , 5 dl presszó kávé
Krém :
- 3 tojás sárgája, 8 dkg liszt, 3 dl tej
- 20 dkg margarin, 20 dkg cukor, 1 cs bourbon vanília
Máz :
- 3 tojásfehérje, csipet só, 15 dkg cukor
- instant kávé - a díszítéshez

  1. A cukrot világosra karamellizáljuk, felöntjük a kávéval és összeforraljuk, majd kihűtjük.
  2. A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, elmorzsoljuk benne a zsírt, majd a hozzáadjuk a tojást és annyi kávét, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ezután 3 egyforma részre osztjuk, majd 20 x 30 cm - es lapokká nyújtjuk és zsírozott, liszttel szórt tepsi hátán egyenként megsütjük . ( 180 °C - on kb 8 perc alatt )
  3. A krémhez, simára keverjük a lisztet a tejjel és a tojás sárgájával, majd alacsony lángon állandó keverés mellett, sűrű péppé főzzük. A margarint habosra keverjük a cukrokkal, majd tovább habosítjuk a kihűlt  krémmel.
  4. A lapokat egy ecsettel megkenjük kávéval, majd betöltjük a krémmel. 
  5. A fehérjét a sóval elkezdjük habbá verni, amikor már félig felverődött, kanalanként hozzáadagoljuk a cukrot és addig verjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. A habot rásimítjuk a sütemény tetejére és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap felszeleteljük és megszórjuk a tetejét instant kávéval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése