Már régebben elmentettem egy videót, ennek a receptnek az elkészítéséről és nagyon megtetszett az egyszerűsége. A parmezán igen meghatározó ízt kölcsönöz a bundának, ettől lesz olyan olaszos jellegű, kakukkfű meg sok van a kertben, úgy hogy az került bele oregánó helyett, virslit pedig olyat vegyünk amit szeret a család.
Nézzétek csak milyen egyszerűen elkészíthető!
»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg burgonya
- kb 20 dkg parmezán
- 8 - 10 dkg liszt
- só
- kakukkfű vagy oreganó
- virsli
- A burgonyát hámozzuk meg és sós vízben főzzük puhára, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután a reszelő nagylyukán reszeljük le és keverjük hozzá a sajtot, a lisztet és a kakukkfüvet, sózzuk ízlés szerint.
- A virslit vágjuk kb 2 cm - es darabokra, majd csomagoljuk be egyesével a masszába és formázzunk belőle hengereket. Rakjuk egy tálcára és 30 percre tegyük a fagyasztóba.
- Egy serpenyőbe hevítsünk olajat, majd süssük minden oldalukat szép pirosra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése