,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. augusztus 30., kedd

~ OMLÓS ALMÁS LINZER ~




»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 15 dkg fehér tönkönybúzaliszt, 15 dkg liszt, 10 dkg cukor, csipet só, 1 tk sütőpor
- 15 dkg hideg vaj, 2 tojás, 1 - 2 ek hideg víz - szükség esetén
Töltelék :
- 1 , 5 kg alma, 4 ek cukor, 2 ek búzadara, 1 teáskanál fahéj, 3 - 4 ek őrölt dió
- 1 tojás - a kenéshez

  1. A tésztához összevegyítjük a száraz hozzávalókat, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojásokat és összegyúrjuk. Ha száraz lenne gyúrjunk hozzá vizet. A tésztát folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
  2. Az almát nagylyukú reszelőn lereszeljük ( lehet héjastul is ), majd kinyomkodjuk a levétől, hozzáadjuk a cukrot és megpároljuk. Még forrón hozzákeverjük a darát, ízesítjük fahéjjal és kihűtjük.
  3. A tésztát kétfelé vesszük, az egyik felét egy kivajazott és liszttel behintett ( 20 x 30 cm ) tepsibe simítjuk, rászórjuk a diót, ráhalmozzuk a párolt almát és betakarjuk a megmaradt tésztával. Felvert tojással alaposan átkenjük a tészta tetejét, villával megcifrázzuk és pár helyen megbökdössük. Ezután mélyhűtőbe tesszük, amíg a sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, majd addig sütjük amíg a teteje szép aranybarnára pirul.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése