,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. január 22., vasárnap

~ BURGONYÁS DIÓS SZELET ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 12 dkg vaj, 20 dkg áttört főtt burgonya
1 tojás, csipet só, 1 tasak sütőpor, 1 cs vaníliás cukor
Töltelék :
- 4 ek baracklekvár, 10 dkg darált dió, 2 - 3 ek cukor
Teteje :
- 10 dkg étcsokoládé, 2 ek étolaj

  • A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd átlátszó fóliába tekerve hideg helyen 30 percig pihentetjük.
  • A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe ( kb 25 x 25 cm ) simítjuk, majd villával megszurkáljuk. Ezután rákenjük a lekvárt és rászórjuk a diós cukros keveréket, a tészta másik felével pedig beborítjuk. Villával megszurkáljuk és 180 °C - on kb  25 - 30 percig sütjük.
  • Az étcsokoládét vízgőz felett  összeolvasztjuk az olajjal és elsimítjuk a sütemény tetején.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése