,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. április 14., péntek

~ ROZMARINGOS SÓS BRIÓS ~







»HOZZÁVALÓK«
- 45 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 1 kk cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 tojássárgája
- 1 ek só
- 1 ek szárított rozmaring
- kb 2 dl langyos tej
Továbbá :
- 1 tojássárgája - a kenéshez
- rozmaring és durva szemű só - a szóráshoz

  1. Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összevegyítjük a sóval, rozmaringgal, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját és annyi tejet hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. 
  2. Bedagasztjuk és hagyjuk a duplájára kelni. kelni. Ezután 8 - 9 részre osztjuk, mindegyik részből 25 cm hosszú rudat sodrunk és feltekerjük. A tészta végét ellapítjuk és a briós alá hajtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  3. Lekenjük tojássárgájával és megszórjuk rozmaringgal és durva szemű sóval. Kb félóráig kelni hagyjuk, majd előmelegített 180 °C - on szép pirosra sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése