,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. június 28., szerda

~ ASZALT PARADICSOMOS KÖLESRIZOTTÓ ~



 Az elfeledett ősi gabona. Sokan meg nem ennék, vannak akik imádják és vannak akik még nem kóstolták. Pedig érdemes, hiszen nagyon de nagyon sok jótékony hatása van. Édesen és sósan egyaránt elkészíthető, a rizs helyettesítése kiváló alternatíva.

 »HOZZÁVALÓK«
- 15 dkg köles
- 2 szál újhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 zöldségleveskocka
- 1 dl fehérbor - elhagyható
- kb 5 dkg aszalt paradicsom 
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- víz

  • Egy nagyobb lábasban olívaolajat hevítünk, majd megfonnyasztjuk rajta a felaprított hagymát, hozzáadjuk a vízzel átöblített kölest, hozzáadjuk a bort, a leveskockát és felöntjük 2 dl vízzel.
  • Sózzuk, borsozzuk, majd az egészet összeforraljuk és alacsony lángon puhára főzzük a kölest, közben pótoljuk a felszívódott  vizet.
  • Ha a köles megpuhult, összeforgatjuk a feldarabolt aszalt paradicsommal és a felaprított petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése