,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. november 17., péntek

~ JOGHURTBAN SÜLT, SPENÓTOS - RICOTTÁS PALACSINTATEKERCS ~




»HOZZÁVALÓK«
Palacsinta : 
- 25 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 tk só
- 50 ml étolaj
- kb 5 dl tej
Töltelék :
- 25 dkg ricotta
- 25 dkg mélyhűtött spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Öntet :
- 3 dl görög joghurt
- 1 tojás
- só, bors
- 15 dkg reszelt sajt

  • A palacsinta hozzávalóit botmixerrel simára dolgozzuk, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
  • A spenótot pár percre lobogó sós vízbe dobjuk, azután jéghideg vízbe átszedjük. Alaposan kinyomkodjuk a levétől, majd összekeverjük a ricottával. Ízesítjük és félretesszük.
  • Az öntet hozzávalóit összekeverjük.
  • A palacsintát vékonyan kiolajozott, nagyobb méretű palacsintasütőben kisütjük, majd betöltjük a ricottás krémmel, feltekerjük és csigaalakúra hajtjuk. Az így kapott csigákat egy vajjal kikent sütőedénybe helyezzük, ráöntjük a joghurtos öntetet és megszórjuk sajttal.
  • 200 °C - ra melegített sütőben aranybarnára sütjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése