,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. február 11., vasárnap

~ BARACKZSELÉS TÚRÓS CHARLOTTE TORTA ~





»HOZZÁVALÓK«
Piskótatekercs :
- 4 tojás, 4 ek cukor, 4 ek rizsliszt, csipet só
- 4 - 5 ek baracklekvár
Piskótalap :
2 tojás, 2 ek cukor, 2 ek rizsliszt, csipet só
Töltelék : 
- 40 dkg krémes túró
- 3 dl tej
- 4 ek cukor
- 1 tasak gluténmentes vaníliás pudingpor ( Haas )
- 1 citrom reszelt héja
- 12 , 5  dkg mascarpone
- 1 tasak vaníliás cukor
- 12 g zselatinpor + 50 ml víz
Barackzselé
-  1 doboz őszibarackbefőtt ( 820 g )
- 1 tasak expressz zselatinfix

  • A sütőt 200 °C - ra előmelegítjük. A piskótatekercshez a tojást habosra keverjük a cukorral, majd óvatos mozdulatokkal hozzáforgatjuk a sóval vegyített átszitált lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe ( kb 25 * 35 cm ) simítjuk és kb 15 - perc alatt megsütjük. A megsült piskótát egy konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a konyharuhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni, majd kitekerjük, megkenjük lekvárral, visszatekerjük és ujjnyi szeletekre vágjuk. 
  • A laphoz a tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a sóval vegyített lisztet és a masszát egy 18 cm - es sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk. Tűpróbáig sütjük  ( kb 8 - 10 perc ).
  •  A tejben megfőzzük a pudingport, még melegen hozzákeverjük a cukrokat és letakarjuk folpackkal  ( így nem fog bebőrösödni ).  A túróhoz hozzáadjuk a krémsajtot a kihűlt pudingot, a citrom reszelt héját és krémesre keverjük, végül hozzáadjuk a vízben megduzzasztott zselatint.
  • A tortaformára visszakapcsoljuk az oldalát, kibéleljük  folpackkal, majd belülről  szorosan körberakjuk a lekváros piskótaszeletekkel. Az aljába akkora karikát vágunk a piskótalapból, hogy beférjen a tekercsek közé, megkenjük 2 ek baracklekvárral és rásimítjuk a túrós krémet, majd megvárjuk amíg kissé megdermed.
  • A barackot lecsepegtetjük és összeturmixolunk annyit, hogy kb 3 dl legyen, hozzákeverjük a zselatinfixet és ráöntjük a túrós részre. Hűtőben 3 - 4 órán át dermesztjük.

2 megjegyzés: