,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. április 12., csütörtök

~ RICOTTATORTA MENTÁS EPERZSELÉVEL ~



»HOZZÁVALÓK«
Kekszes alap :
- 18 dkg vajas keksz
- 12 dkg olvasztott vaj
Töltelék :
- 50 dkg krémes ricotta
- 1 citrom reszelt héja
- 3 - 4 ek porcukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 10 g porzselatin
- 30 ml víz
- 2 dl habtejszín
- eperzselé :
- 50 dkg eper
- 1 / 2 citrom leve
- 3 - 4 ek cukor
- 3 - 4 mentaág
- 10 g porzselatin 
- 30 ml víz


  • A kekszet késes aprítóval finomra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és egy kb 18 cm - es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. 
  • A tejszínt lágy habbá verjük. A ricottát ízesítjük, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és mikróban folyósra melegített zselatint, azután összeforgatjuk a tejszínhabbal és a kekszes alapra simítjuk. Hűtőben dermesztjük, amíg elkészül a zselé. 
  • A mentalevélkéket a cukorral egy késes aprítóval összeaprítjuk. Az epret összedaraboljuk, hozzáadjuk a citrom levét és a mentás cukrot, majd összefőzzük, azután hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és mikróban folyósra melegített zselatint. Az eperzselét a töltelékre öntjük és 3 - 4 órán át hűtőben dermesztjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése