Gluténérzékenyeknek kedvezek ezzel a süteménnyel, habár én nem vagyok az, de egyre növekszik a táboruk az ismeretségi körömben is. Kísérletezek a lisztekkel és be kell vallanom, hogy nehezebb velük dolgozni, mint a glutént tartalmazó társaikkal, de a végeredmény mindent kárpótol.
»HOZZÁVALÓK«
Tésztához :
- 22 dkg MesterCsalád süteményliszt
- 5 dkg darált mandula + 2 ek a szóráshoz
12 , 5 dkg hideg vaj
- 6 dkg nádcukor
- csipet só
Töltelékhez :
- 40 dkg magozott meggy
- 1 ek étk. keményítő ( Haas )
- 1 ek étk. keményítő ( Haas )
- 2 tk fahéj vagy ízlés szerint
- 7 dkg gluténmentes kukoricapehely ( Pl Nestlé )
- 5 dkg vaj
- 3 ek tej
- 5 dkg nádcukor
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 60 percig hűtőben tartjuk. Azután lisztezett deszkán kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt kb 20 x 30 cm, - as tepsibe fektetjük, villával megbökdössük és 200 °C - on, 10 perc alatt elősütjük.
- A lecsepegtetett meggyet összeforgatjuk a fahéjjal és a keményítővel. A tésztát megszórjuk mandulával, majd eloszlatjuk rajta a meggyet és visszatesszük a sütőbe 20 percre.
- A vajat összeolvasztjuk a tejjel és a cukorral, majd összekeverjük kukoricapehellyel és egyenletesen eloszlatjuk a meggy tetején. További 15 perig sütjük. A süteményt teljesen kihűtjük, majd felszeletjük és porcukorral meghintve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése