»HOZZÁVALÓK« - 4 személyre
- 1 cs gesztenyepüré ( 20 dkg )
- 2 dl tejszín
- 10 dkg mascarpone
- kb 1 , 5 dl presszó kávé
- 0 , 5 dl marsala ennek hiányában rum
- porcukor - ízlés szerint
- piskótatallér vagy babapiskóta
- holland kakaópor
- A gesztenyepürét miután kiengedett, simára keverjük a porcukorral és a krémsajttal.
- A kávét ízesítjük a likőrborral.
- A tejszínt habbá verjük, majd kevéssel fellazítjuk a gesztenyés masszát, a többit habot pedig óvatosan összeforgatjuk vele. A krémet egy csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, majd keveset nyomunk belőle a poharak aljába, a piskótatallért megmártjuk a kávéba és ráhelyezzük a krémre, majd addig ismételjük a rétegezést amíg a poharak megtelnek.
- Végül megszórjuk kakaóporral és kínálásig hűtőben tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése