,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. szeptember 19., szerda

~ MAZSOLÁS KÖLESTORTA ~


»HOZZÁVALÓK«
- 6 dkg köles
- 2 dl víz
- csipet só
- 1 alma
- 1 citrom reszelt héja
- 1 L - es tojás
- kb 5 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 dkg mazsola
- 6 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
tetejére : - 8 dkg csokoládé, 1 ek étolaj

  • Az átöblített kölest a vízben, a sóval fedő alatt puhára főzzük, majd kihűtjük. Azután hozzákeverjük a megpucolt, lereszelt almát, a mazsolát, a cukrot a vaníliát, a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. 
  • A tojásfehérjét lágy habbá verjük, majd lazán összeforgatjuk a köles masszával és belesimítjuk egy sütőpapírral bélelt 18 - cm - es kapcsos tortaformába.
  • 180 °C - os sütőben kb 35  perc alatt készre sütjük.
  • Ha a torta kihűlt a csokoládét gőz felett összeolvasztjuk az olajjal és rákenjük a torta tetejére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése