,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. szeptember 14., péntek

~ LEVELES SAJTOS RÚD ~





»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg liszt
- 3 dkg friss élesztő
- 1 tk cukor
- fél ek só
- 1 ek étolaj
- 12 dkg 20 % - os tejföl
- 20 dkg langyos víz 
- 10 dkg puha vaj - a kenéshez
- sajt - a szóráshoz
- 1 tojás - a lekenéshez

  1. A lisztet a robotgép üstjébe szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót a tejfölt, az olajat, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáöntjük a vizet. Az egészet rugalmas tésztává dagasztjuk és letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ha a tészta megkelt, kb fél cm - es vastagságú   téglalap alakúra nyújtjuk és elkenjük rajta  a vajat , majd ide kattintva  a képen látható módon a tésztát bevagdossuk és összecsomagoljuk. 15 perc elteltével ismét nyújtjuk, bevágjuk és összecsomagoljuk.
  2. A tésztát 15 perc után kb 20 x 30 cm - es nagyságúra kinyújtjuk és 6 - 7  rudat vágunk belőle. A rudakat ütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejét lekenjük tojással és megszórjuk sajttal. 20 perc kelesztés után, 180 °C - on szép pirosra megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése