»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 25 dkg liszt, 12 , 5 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 1 tojás, 1 - 2 evőkanál tejföl, csipetnyi sóTöltelék : - 50 dkg ricotta, 10 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 tojássárgája, 1 cs főzős vaníliás pudingpor, 2 ek kekszmorzsa, 1 / 2 kg magozott, félbevágott szilva, 4 evőkanál cukor,
- 1 tojás a kenéshez
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
- A 4 ek cukrot egy serpenyőben aranybarnára karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a szilvát és addig főzzük amíg levet nem ereszt.
- A ricottát kikeverjük a porcukorral, a tojássárgájával, a pudingporral, majd ízesítjük citromhéjjal.
- A tészta 3 / 4 - részével kibélelünk egy a piteformát úgy, hogy pereme is legyen. Villával pár helyen megbökdössük és megszórjuk kekszmorzsával. Rásimítjuk a ricottás krémet, majd kirakjuk a tetejét szilvával.
- A megmaradt tésztából tetszőleges mintákat szaggatunk, majd elrendezzük a pitén, lekenjük a tetejüket tojással és 180 °C - ra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése