,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. október 2., kedd

~ KRUMPLINUDLI SZILVASZÓSSZAL ~





»HOZZÁVALÓK«
- 70 dkg burgonya
- kb 20 - 25 dkg liszt
- 1 tk só
forgatáshoz :
- 2 dl búzadara
- 2 dl víz
- 2 ek olaj
szilvaszósz :
- 50 dkg szilva
- 1 / 2 citrom leve
- kb 4 - 5 ek cukor
- őrölt fahéj - ízlés szerint

  • A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, azután meghámozzuk és még melegen krumplinyomón áttörjük. Teljesen kihűtjük.
  • Egy serpenyőben a felhevített olajon a darát zsemleszínűre pirítjuk, majd ráöntjük a vizet,  összekeverjük és pihenni hagyjuk.
  • A szószhoz, a szilvát kimagozzuk, kisebb darabokra vágjuk, összekeverjük a citromlével, cukorral és a fahéjjal, majd addig főzzük amíg a szilva megpuhul. Botmixerrel pürésítjük és szószos állagúra főzzük.
  • A burgonyát összegyúrjuk annyi liszttel ( lehet hogy nem kell mind, de lehet, hogy még kell hozzá ) hogy nem túl kemény állagot kapjunk. Majd hosszúkás rúddá formáljuk amit még kisebb darabokra vágunk. Ezekből lisztezett deszkán, ujjnyi vastagságú hurkákat sodrunk és tetszőleges hosszúságú darabokra vágjuk. A nudlikat lobogó, sós vízbe szórjuk és amikor már feljöttek a víz felszínére szűrőkanállal kiszedjük, majd a pirított darával alaposan összerázogatjuk, hogy a dara mindenütt befedje. Porcukorral megszórva a szilvaszósszal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése