,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. november 27., kedd

~ MÉTERES KALÁCSTORTA ~



Az egyik karácsonyi, receptes újságban találtam ezt a tortát és annyira megtetszett, hogy kedvem lett elkészíteni . Nagyon finom és mutatós. 
A piskótához nem szoktam sütőport használni, mert nekem  annyira jól sikerül és feljön, de aki nem biztos benne tegyen hozzá 1 - 1 kávéskanállal. 

»HOZZÁVALÓK«
Sárga piskóta :
- 4 tojás
- 8 dkg cukor
- 12 dkg liszt
Kakaós piskóta :
- 4 tojás
- 8 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 2 , 5 dkg kakaópor
Vaníliás krém :
- 3 dl tej, 1 tasak vaníliás pudingpor, 3 ek cukor
- 12 , 5 dkg vaj / margarin
Puncskrém :
- 3 dl tej, 1 tasak puncs ízű pudingpor, 3 ek cukor
- 1 tk rumaraoma
- 12 , 5 dkg vaj / margarin
tetejére :
- 10 dkg  étcsokoládé 1 ek étolaj

  • A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük. A piskótához, a tojást fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt 20 cm - es kapcsos formába simítjuk és kb 20 - 25 perc alatt tűpróbáig sütjük. 
  • A kakaós piskótát ugyanígy készítjük el és sütjük meg. 
  • A krémekhez megfőzzük a tejben a pudingot, hozzákeverjük a cukrot, majd ha kihűlt kihabosítjuk a vajjal. 
  • A kihűlt piskótákat vízszintesen két lapba vágjuk. 
  • Összeállítás : kakaós lap, vaníliás krém fele, sárga piskóta, puncskrém fele, kakaós lap, vaníliás krém, sárga piskóta. Végül bekenjük a torta tetejét és az oldalát a megmaradt puncsos krémmel és hűtőbe tesszük dermedni. A csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és a torta tetejére simítjuk. Másnapra tökéletesen összeérnek az ízek és jól szeletelhető is. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése