Készítettem már hasonló sütit almával, recept itt: Habos almás - most kipróbáltam eperrel is. Egyszerű linzertészta, tojáshab és eper. Működik szinte minden gyümölccsel, meggyszezonban kakaós tésztával is megsütöm.
Nagyon jól szeletelhető, mutatós és finom sütemény.
»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 45 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 25 dkg hideg vaj, 1 tk sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 5 tojássárgája, 1 ek tejföl, csipet só
Töltelék :
- 5 tojás fehérje, 18 dkg porcukor, 2 ek étk. keményítő, 1 kk vaníliakivonat, 1 tk citromlé, 50 dkg eper
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd 1 / 3 - 2 / 3 - ad arányban kétfelé osztjuk. A kisebbik tésztát folpackba csomagolva a mélyhűtőbe, a másik részt pedig szintén becsomagolva hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
- A nagyobbik tésztarészt egy kb 20 x 30 - as kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk és megszurkáljuk az alját villával. Előmelegített, 180 °C - os sütőben 15 percig elősütjük.
- Az epret megmossuk és feldaraboljuk.
- A tojások fehérjét félig felverjük, hozzácsurgatjuk a citromlét és 2 - 3 résztletben hozzáadjuk a keményítővel vegyített porcukrot, majd kemény masszív habbá verjük.
- A habot rákenjük a tésztára, ráhalmozzuk egyenletesen az epret, majd egy nagylyukú reszelőn ráreszeljük a fagyos tésztát.
- A süteményt visszatoljuk a sütőbe és további 35 - 40 percig sütjük.
ötlet: innen
Csodás sütit készítettél! :) Nagyon tetszik. Kipróbálom majd!
VálaszTörlés