,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. január 3., csütörtök

~ MOGYORÓVAJAS SAJTTORTA ~




»HOZZÁVALÓK«
Alap :
- 20 dkg zabkeksz, 8 dkg olvasztott vaj, 15 dkg lágy mogyoróvaj
Töltelék: 
- 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 1 tk vaníliakivonat, 1 narancs reszelt héja
Tetejére :
- 1 kispoharas tejföl ( 175 g ) 2 ek porckor, földimogyoró

  1. A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és a mogyoróvajjal. A masszát egy sütőpapírral bélelt 18 cm - es kapcsos tortaformába nyomkodjuk és 170 °C - on 5 percig elősütjük.
  2. A töltelék hozzávalóit simára keverjük, ráöntjük a kekszes alapra és 150 °C - on kb 45 percig sütjük.
  3. A tejfölt kikeverjük a porcukorral, ráöntjük a töltelékre és visszatesszük a sütőbe 10 percre.
  4. A tortát a formában hagyjuk  teljesen kihűlni, majd tálaláskor a tetejére durvára vágott mogyorót szórunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése