,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. január 28., hétfő

~ VAJAS BORJÚFASÍRT ~




»HOZZÁVALÓK«
- 50 - 60 dkg darált borjúlapocka
- 1 tojás
- 5 ek tej
- 5 dkg lágy vaj
- 1 kk őrölt citrombors
- 1 kk őrölt szerecsendió
- só, bors - ízlés szerint
- kb 2 - 3 ek zsemlemorzsa

  • A húst egy tálba tesszük, hozzákeverjük a tejet, a vajat, a tojást, ízlés szerint fűszerezzük és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Azután alaposan összedolgozzuk és folpackkal letakarva  1 - 2 órára hűtőbe tesszük.
  • A masszából nedves kézzel lapos pogácsákat formázunk és felforrósított olajon, mindkét oldalukat  megsütjük. Burgonyapürével kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése