,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. február 11., hétfő

~ CURRYS , ALMÁS ZELLERKRÉMLEVES ~



»HOZZÁVALÓK«
- 1 gumó zeller ( kb 30 dkg ) 
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 savanykás alma
- 1 tk curry
- 500 ml húslevesalaplé vagy 1 zöldségleveskocka
2 dl tejszín
- só, bors
- 2 repceolaj

  • A curryt egy száraz serpenyőben pirítsuk meg. 
  • Az apróra vágott hagymát  dinszteljük meg az olajon, majd adjuk hozzá a megtisztított és felkockázott zellert. Pirítjuk jó át, azután öntsük fel az alaplével, adjuk hozzá a megpucolt almát, a curryt és főzzük az egészet puhára. Egy botmixerrel pürésítsük a levest, ízesítsük sóval és borssal, majd forraljuk össze a tejszínnel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése