,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. március 31., vasárnap

~ KOLBÁSZOS HASÉ ~




»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 35 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 3 ek olívaolaj
- 1 dl langyos tej
- kb 1 , 5 dl langyos víz
- 1 tojás
- 15 dkg lágy vaj
töltelék :
- 20 dkg  puha lángolt kolbász
- 3 - 4 ek tejföl
továbbá : 
- 1 tojás - a kenéshez
- magok - a szóráshoz

  • Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, az olívaolajat és annyi vízzel összegyúrjuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
  • Ha a tészta megkelt kb 60 * 40 cm - es nagyságúra kinyújtjuk és egyenletesen elkenjük rajta a vajat, majd a rövidebb oldala mentén feltekerjük mint a bejglit, azután az egyik tésztarészt ráhajtjuk a másikra. A tésztát 20 percig pihentetjük. 
  • A kolbászról eltávolítjuk a bőrét és egy késes aprítóval masszává aprítjuk, azután krémesre keverjük a tejföllel. 
  • A tésztát ismét kinyújtjuk (60 * 40 cm ) és a hosszabbik oldala mentén egy csíkban rákenjük a tölteléket, majd feltekerjük. A tésztarúdból  kb 4 - 5 cm - es szeleteket vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tetejüket lekenjük enyhén felvert tojással és megszórjuk magokkal, 20 perc pihentetés után , 180 °C - ra melegített sütőben szép pirosra sütjük ( kb 25 - 30 perc ).



4 megjegyzés:

  1. Kedves Judit!
    Nagyon tetszik a recepted, de kérlek írd meg légy szíves, hány °C-on, és hány percig sütöd a hasékat?
    Köszönettel:
    Katalin

    VálaszTörlés
  2. Kedves Judit, nem teljesen értem, hogy hogyan is kell feltekerni a tésztát. Mármint, hogy hogy érted, hogy a "rövidebb oldala mentén".
    köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kati !
      A tésztát a 40 cm - es oldal mentén tekerjük, majd az így kapott tésztarúd felét a másikra borítjuk.

      Törlés