,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. április 6., szombat

~ GESZTENYÉS MEGGYES KOSÁRKA ~


»HOZZÁVALÓK« kb 12 db - hoz
Tészta :
- 20 dkg liszt
- 10 dkg hideg vaj / margarin
- 4 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- csipet só
- 1 tojássárgája
- tejföl - szükség esetén
töltelék :
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 , 5 dl tej
- 1 / 2 tasak vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- rum - ízlés szerint
- meggybefőtt

  • A tésztához a lisztet összevegyítjük a cukrokkal, a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. ( szükség esetén 1 - 2 ek tejföllel lazítjuk ). A tésztát folpackba csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük.
  • A töltelékhez a pudingot megfőzzük a tejben  és sima krémmé keverjük a kiengedett gesztenyemasszával, majd ízesítjük cukorral, rummal.
  • A formákat kivajazzuk és behintjük liszttel. A tésztát enyhén lisztes felületen kb 4 mm - es vastagságúra nyújtjuk és akkora köröket szaggatunk belőle, hogy kitudjuk vele bélelni a kosárka formákat. A felesleges tésztát összegyúrjuk és a fagyasztóba tesszük. 
  • A kosárkákat 180 °C - on 10 percig sütjük, majd eloszlatjuk benne a gesztenyés krémet és mindegyikbe 2 - 3 szem meggyet nyomkodunk. A fagyos tésztát a tetejére reszeljük és visszatoljuk a sütőbe, majd kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése