,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. május 11., szombat

~ EPRES PANNA COTTA TART ~




»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 15 dkg liszt
- 5 dkg darált mogyoró vagy  dió
- 5 dkg porcukor
- 12 dkg hideg vaj
- csipet só
- 1 tojássárgája
- 2 - 3 ek jéghideg víz
Epres töltelék :
- 25 dkg eper
- kb 10 dkg cukor
- 1 tk citromlé
- 5 g zselatinpor
- 30 ml víz
Panna cotta
- 120 ml tej
- 120 ml tejszín
- 5 dkg cukor
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 5 g zselatinpor
- 30 ml víz

  • A tésztához gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a hozzávalókat, majd folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük. Azután a tésztával kibélelünk egy 35 * 11 cm - es kivehető aljú piteformát, az alját villával megszurkáljuk, sütőpapírt helyezünk rá, erre szárazbabot vagy lencsét szórunk és előmelegített 180 °C - os sütőben kb 20 percig sütjük, majd eltávolítjuk a nehezéket és még további 10 percig sütjük.
  • A megpucolt és feldarabolt epret egy lábasba tesszük a cukorral és a citromlével együtt, majd kb 15 percig főzzük, azután egy botmixerrel pürésítjük. Végül hozzákeverjük a vízben megduzzadt és folyósra melegített zselatint. Ha az eperpüré langyosra hűlt, ráöntjük a tésztára és megvárjuk amíg megdermed. 
  • A tejet a tejszínnel, a cukorral és a vaníliamagokkal forráspontig melegítjük, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. A langyos panna cottát ráöntjük az eperzselére és hűtőben 3 - 4 órán át dermesztjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése