,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. június 3., hétfő

~ GLUTÉNMENTES CSERESZNYÉS SAJTTORTA ~





»HOZZÁVALÓK«
Kekszes alap :
- 13 dkg Gullon gluténmentes keksz
- 5 dkg darált mogyoró
- 10 dkg olvasztott vaj
Cseresznyés rész :
- 25 dkg magozott cseresznye
- 3 ek cukor
- 1 tk citromlé
- 1 tk őrölt fahéj ( elhagyható )
Krém :
- 50 dkg mascarpone
- 2 - 3 ek porcukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 , 5 dl tejszín
- 10 g porzselatin
- 30 ml víz
díszítés : mogyoró krokant, cseresznye


  • A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük a mogyoróval és az olvasztott vajjal. Azután egy 18 cm - es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk és hűtőben dermesztjük.
  • A cseresznyét a cukorral és a citromlével addig főzzük, amíg a szemek összeesnek, majd egy botmixer segítségével pürésítjük. azután sűrű lekvár állagúra főzzük. Ízesítjük fahéjjal és ha kihűlt rákenjük a kekszes alapra.
  • A krémhez a zselatint vízben megduzzasztjuk, majd folyós állagúra melegítjük. A krémsajtot ízesítjük, hozzáöntjük a tejszínt és habosra verjük, végül beledolgozzuk a zselatint. A krémet a cseresznyés rétegre kenjük és 3 - 4 órán át hűtőben dermesztjük, majd tetszés szerint díszítjük. 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése