,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. június 4., kedd

~ NEKTARINPARFÉ ~



»HOZZÁVALÓK«
- 2 tojás
- 4 ek cukor vagy nyírfacukor
- 2 dl tejszín
- 3 db nektarin 
- pár csepp citromlé
díszítés : - mentalevél, nektarin gerezdek, mentás csokipálca

  • A kimagozott nektarint a citromlével együtt egy botmixerrel pépesítjük. A tojást a cukorral gőz felett, egy kézi habverővel  sűrű krémmé habosítjuk. 
  • A tejszínt lágy habbá verjük, majd összeforgatjuk a tojáshabbal és a barackpürével. A parfét egy hosszúkás tálba öntjük és fagyasztóban 4 - 5  órán át dermesztjük. Tálaláskor egy fagylaltos kanállal tálkákba / kelyhekbe adagoljuk és tetszés szerint díszítjük. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése