,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. június 6., csütörtök

~ EPRES TIRAMISU ~



»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg eper
- kb 20 dkg babapiskóta
- 3 tojássárgája
- 15 dkg cukor
- pár csepp citromlé
- 50 ml víz
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín


  • Az eperszószhoz 15 dkg epret egy botmixerrel pürés állagúra mixelünk, majd hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és a vizet. Azután  egy lábasban kb 5 percig főzzük, majd egy szűrőn átpasszírozzuk és félretesszük.
  • A tojássárgáját a cukorral egy hőálló tálba tesszük, majd gőz felett egy kézi habverővel addig verjük amíg a hab besűrűsödik és a duplájára nő. Ha a tojáshab kihűlt, hozzákeverjük a krémsajtot és a felvert tejszínt. 
  • A babapiskótákat megmártjuk az eperszószban és egy tál aljára rakjuk, rákanalazzuk a krém felét, erre felszeletelt epret helyezünk, ismét kirakjuk eperszószban megmártott babapiskótával és  befedjük a maradék krémmel. A tetejére feldarabolt epret helyezünk és hűtőben kb 3 - 4 óra pihentetés után fogyasztjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése