,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. június 2., vasárnap

~ SÁRGARÉPÁS TÚRÓS - MÁLNÁS PISKÓTATEKERCS ~



»HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 5 tojás
- 4 ek cukor
- 5 ek liszt
- 10 dkg finomra reszelt sárgarépa
- 1 ek étolaj
- csipet só
- 1 kk sütőpor
töltelék :
- 25 dkg túró
- 2 - 3 ek tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás cukor
- kb 5 dkg cukor - vagy ízlés szerint
- 10 dkg málna 

  • A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzákeverjük az olajat, a répát és a sütőporral vegyített lisztet. Azután a masszát összeforgatjuk a fehérjehabbal és egy kb 35 * 30 cm - es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Kb 15 perc alatt megsütjük.
  • Ha a piskóta megsült, egy konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a rövidebb oldala mentén, a konyharuhával együtt feltekerjük, majd kihűtjük. 
  • A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a tejfölt, ízesítjük cukorral, vaníliával és citromhéjjal, majd egyenletesen rásimítjuk a kitekert piskótalapra, megszórjuk málnával és visszatekerjük. 1 - 2 óra hűtés után porcukorral megszórva, felszeletelve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése