,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. augusztus 24., szombat

~ SZILVÁS HABOS SÜTEMÉNY ~















 

»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 50 dkg liszt
- 20 dkg fagyos zsír
- 8 dkg porcukor
- 1 / 2 tasak sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 tojás sárgája
- kb 2 - 3  ek tejföl
töltelék :
- 40 dkg sűrű szilvalekvár
- 1 - 2 tk őrölt fahéj
- 2 ek kekszmorzsa
tetejére :
- 3 tojásfehérje
- pár csepp citromlé
- 15 dkg porcukor
- 1 tojás - a kenéshez


  • A tésztához a lisztet, a porcukrot, a sütőport és a citromhéját  összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a zsírt. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát átlátszó fóliába tekerjük és hűtőben 1 - 2 órán át pihentetjük. 
  • A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy kb 20 * 30 - cm - es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk. A tésztát háromfelé osztjuk, a két részt akkora lappá nyújtjuk mint a tepsi, a harmadikból rudakat sodrunk. 
  • Az egyik tésztalapot a tepsibe tesszük, rákenjük a lekvár felét és megszórjuk fahéjjal, ráhelyezzük a másik lapot, rákenjük a maradék lekvárt és megszórjuk kekszmorzsával. A tojásfehérjét a citromlével elkezdjük habbá verni, majd amikor már a hab félig felverődött kisebb adagokban hozzászórjuk a porcukrot és kemény, fényes habbá verjük. A habot rákenjük a lekvárra, a tetejét pedig berácsozzuk a tésztarudakkal. A rudakat lekenjük enyhén felvert tojással és a sütőbe téve, kb 35 perc alatt megsütjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése