,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. szeptember 28., szombat

~ FOKHAGYMÁS, PETREZSELYMES SAJTOS CSOMÓ ~




»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 40 dkg liszt
- 25 g friss élesztő
- 1 tojás
- 1 tk só
- 3 ek olívaolaj
- 1 kk cukor
- langyos tej ( kb 1 , 5 dl ) 
Töltelék :
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 tk fokhagymapor
- 1 ek aprított petrezselyem + a szóráshoz 
- olvasztott vaj
továbbá : - 1 tojás - a kenéshez

  • A tésztához kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, a lisztet összevegyítjük a sóval, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt, az olajat, a tojást, a tejet és az egészet lágy tésztává dagasztjuk. 
  • A tésztát meleg helyen a duplájára kelesztjük, ezután, enyhén lisztezett deszkán kb 30 * 45 cm - es nagyságúra kinyújtjuk. A tészta hosszabbik részének a felét megkenjük olvasztott vajjal, rászórjuk a sajtot és a petrezselymet, majd ráhajtjuk az üresen hagyott részt. Pizzavágóval 12 részre vágjuk. 
  • A tésztacsíkokat megcsavarjuk, majd a 2 ujjunkra tekerjük, a tészta végét pedig két ujjunk közt áthúzzuk és a tészta alá bujtatjuk.  A csomókat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és letakarva kb 30 percig még kelesztjük, ezután a tetejét lekenjük enyhén felvert tojással és előmelegített 180 °C - on pirosra sütjük. 
  • Sütőből kivéve, a csomókat megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk petrezselyemmel. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése