»HOZZÁVALÓK« - kb 8 db
Tészta :
- 2 tojás
- 8 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 12 dkg lágy vaj
- 3 ek tejföl
- 5 dkg darált dió
- 18 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 dl tej
Krém :
- 40 dkg szilva
- kb 4 - 5 ek cukor
- kb 1 dl víz
- 1 tk citromlé
- 2 dl tejszín
- A sütőt 180°C - ra előmelegítjük, a tartalette sütőformát alaposan kivajazzuk és behintjük liszttel.
- A tojást habosra keverjük a vajjal és a cukrokkal, majd hozzákeverjük a tejfölt, a tejet és a diós, sütőporos lisztet. A masszát elosztjuk a formákba ( 3 / 4 - ed részig ) és kb 25 - 30 perc alatt megsütjük. A tésztát a formában hagyjuk legalább 5 percig hűlni, majd rácsra borítva kihűtjük.
- A kimagozott szilvát apró darabokra vágjuk és a cukorral, citromlével, vízzel együtt puhára főzzük, ezután egy botmixerrel pürésítjük és szószos állagúra főzzük. A szilvaszószból 1 - 1 kiskanállal teszünk a tortákra , a maradékot pedig összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel. A habot csillagcsővel ellátott habzsákba rakjuk és kidíszítjük vele a tortácskákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése