- 25 dkg penne ( Barilla )
- 3 dl passata ( passzírozott paradicsom )
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
1 kk cukor
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- finomra aprított oregano és kakukkfű
- 1 fehérbab konzerv
- 15 dkg kockázott bacon
reszelt parmezán
1 kk cukor
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- finomra aprított oregano és kakukkfű
- 1 fehérbab konzerv
- 15 dkg kockázott bacon
reszelt parmezán
- A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük. A szalonnát zsírjára sütjük.
- A raguhoz, a hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáöntjük a paradicsomot, majd ízesítjük és kb 10 percig főzzük. Ezután hozzákeverjük a lecsepegtetett babot és a szalonnát. A tésztát a raguval és parmezánnal megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése