,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. január 8., szerda

~ ASZALT SZILVÁS, MARCIPÁNOS, CSOKOLÁDÉS GYÜMÖLCSKENYÉR ~



»HOZZÁVALÓK«
- 4 tojás
- 10 dkg barna cukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 db marcipános szaloncukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 8 g sütőpor
- 20 dkg aszalt szilva
- csipetnyi só
- 1 kk őrölt fahéj

  • A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat  fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajjal összeolvasztott csokoládét, az apróbb darabokra vágott szaloncukrot és az aszalt szilvát. Ezután hozzákeverjük a sütőporral vegyített diós lisztet.
  • A fehérjét a sóval habbá verjük, összeforgatjuk a csokoládés masszával és egy sütőpapírral bélelt püspökkenyérformába simítjuk. 180 °C - ra melegített sütőben kb 35 - 40  perc alatt - tűpróbáig sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése