Tészta :
- 35 dkg liszt
- 10 dkg hideg margarin / vaj
- 5 dkg fagyos zsír
- 8 dkg porcukor
- 1 dkg friss élesztő
- 1 tojássárgája
- 50 ml langyos tej
- csipetnyi só
- 1 - 2 ek tejföl - szükség esetén
Diós töltelék :
- 4 - 5 ek baracklekvár
- 15 dkg darált dió
- 6 dkg cukor
Gesztenyés töltelék :
- 4 - 5 ek baracklekvár
- 25 dkg gesztenyemassza
- méz
tetejére :
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 - 2 ek étolaj
- A tésztához, az élesztőt 1 tk cukor és a tej keverékében felfuttatjuk. A lisztben elvegyítjük a porcukrot, a sót majd elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt. Azután hozzáadjuk a tojássárgáját, a felfutott élesztőt, a tejfölt és az egészet összegyúrjuk, majd a tésztát három egyforma gombóccá osztjuk.
- Egy kb 20 * 25 cm - es tepsit alaposan kivajazunk és behintjük liszttel ( vagy kibéleljük sütőpapírral ) majd belesimítjuk az első tésztagombócot, megkenjük lekvárral és egyenletesen eloszlatjuk rajta a cukros diót. Befedjük a második kinyújtott lappal, ezt is megkenjük lekvárral és ráreszeljük a gesztenyemasszát. Megcsurgatjuk 2 - 3 ek mézzel és rányújtjuk az utolsó tésztagombócot, majd kissé lenyomkodjuk.
- Az összeállított süteményt kb 35 - 40 perc pihentetés után, 180 °C - ra melegített sütőben aranybarnára sütjük ( kb 35 perc )
- Tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd bevonjuk a tetejét az olajjal összeolvasztott csokoládéval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése