,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. május 25., hétfő

~ MEGGYES CSOKIS KIFLI ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
 - 45 dkg liszt
- 25 g friss élesztő
- 1 kk só
- 5 dkg porcukor
- 50 ml étolaj
- 1 tojás + 1 a kenéshez
- kb 2 dl langyos tej
töltelék :
- kb 20 dkg meggylekvár ( legjobb a házi )
-  fél tábla étcsokoládé
- 1 ek kakaópor
- 1 - 2 ek porcukor

  • A tésztához az élesztőt 1 kk cukor és 1 dl langyos tej keverékében felfuttatjuk. A liszet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a felfutott élesztőt, a tojást, az olajat, a tejet, majd ruganyos tésztává dagasztjuk.
  • A lekvárt egy lábasban felmelegítjük, beletördeljük a csokoládét és hagyjuk hogy a csokoládé teljesen feloldódjon, majd hozzákeverjük a kakaóport és ha szükséges még cukrot. 
  • A megkelt tésztát kétfelé osztjuk, majd mindkettőt kb 2 - 3 mm . es nagyságú körré nyújtjuk. Az egyik tésztalapot megkenjük a langyosre hűlt csokis lekvárral, majd ráborítjuk a másik tésztalapot. Egy pizzavágóval 16 cikkre vágjuk, majd a feltekergetjük.
  • A kifliket sütőpapírral bélelt tepibe rakjuk, a tetejüket lekenjük felvert tojással és 20 percig kelesztjük. Előmelegített 180 °C - os sütőben szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése