,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. szeptember 4., péntek

~ SACHER TORTA POHÁRBAN ~




»HOZZÁVALÓK« - 4 - 5 személyre
Tészta :
- 3 tojás
- 5 dkg cukor
- 7, 5 dkg vaj
- 7, 5  dkg étcsokoládé
- 5 dkg darált mandula
- 5 dkg liszt
- csipetnyi só
csokimáz :
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 dkg vaj
továbbá :
- kb 25 - 30 dkg sárgabarack vagy házi baracklekvár
- kb 4 - 5 ek cukor


  • A kimagozott és feldarabolt barackot a cukorral együtt egy lábasba tesszük és addig főzzük amig a barack összenem esik. 
  • A tésztához, a sütőt 180 °C-  ra melegítjük, egy 25 * 25 cm - es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk. A vajat a csokoládéval összeolvasztjuk, a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a sóval habot verünk. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzácsurgatjuk a vajas csokoládét és hozzákeverjük a mandulával vegyített lisztet. A masszát összeforgatjuk a tojáshabbal és a tepsibe simítjuk, majd tűpróbáig sütjük. ( kb 20 perc )
  • A kihűlt tésztát kisebb darabokra vágva poharakba rendezzük, rákanalazunk a barackból, ismét tészta és barack. Így rétegezünk, amíg a hozzávalók elnem fogynak. 
  • A csokoládét összeolvasztjuk a vajjal és a desszert tetejére csurgatjuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése