,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. október 23., péntek

~ BIRSALMÁS ZELLERKRÉMLEVES ~




 »HOZZÁVALÓK«
- 1 zellergumó ( kb 50 dkg )
- 1 birsalma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
- só, bors, szerecsendió
- cukor - ha szükséges
- 1 zöldségleves kocka
- 1 maréknyi dió

  • A finomra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a megpucolt és felkockázott zellert. Jól átpirítjuk, majd felöntjük kb 1 l vízzel, hozzáadjuk a leveskockát és félpuhára főzzük.
  • A birsalmának kivágjuk a magházát, felkockázzuk majd a leveshez adjuk, ízesítjük és az egészet puhára főzzük, közben pótoljuk az elforrt vizet. Ezután egy botmixerrel pürésítjük, hozzákeverjük a vajat majd ha szükséges tovább ízesítjük. 
  • A diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd durvára vágjuk. Tálaláskor a levest tálkába merjük,  pici olívaolajjal meglocsolva és durvára vágott dióval megszórva fogyasztjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése