,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. november 7., szombat

~ KÖRTÉS TÚRÓS PITE ~




 »HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 28 dkg liszt
- 15 dkg vaj / margarin
- 6 dkg porcukor
- csipet só
- 1 kk sütőpor
- 1 tojás
- pár kanál tej - ha szükséges
- 2 ek kekszmorzsa
Töltelék :
- 3 tojás
- 25 dkg túró
- 1 kis poharas tejföl ( 150 g )
1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás cukor
- kb 8 - 10 dkg cukor
- csipet só
- 1 tasak vaníliás pudingpor ( főzős )
- kb 4 db érett körte

  • A tésztához a lisztet egy tálba mérjük, elvegyítjük benne a sót, a sütőport, a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és az egészet egynemű tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva 60 percig hűtőben pihentetjük.
  • A körtéket meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat és kisebb darabokra vágjuk ( lehet kockára vagy szeletre )
  • A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval habbá verjük. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a citromhéjat, a tojások sárgáját, a tejfölt , a pudingport és alaposan összekeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot. 
  • A sütőt 180 °C - ra melegítjük. A tésztát sütőpapírral bélelt ( 20 * 30 cm ) tepsibe simítjuk, villával megbökdössük és megszórjuk kekszmorzsával. Ráöntjük a túrós habot és eloszlatjuk rajta a körtét. Kb 40 - 45 perc alatt készre sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése