,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2021. február 23., kedd

~ SAVANYÚ TOJÁSLEVES ~



»HOZZÁVALÓK«
- 3 ek olaj
- 1 ek liszt
- 1 tk pirospaprika
- 1 / 2 kk egész köménymag
- kb 1 , 2 l víz
- 2 gerezd fokhagyma
- só, őrölt kömény, ecet - ízlés szerint
- 4 tojás 
- 1 buggyantott tojás -személyenként

  • A felforrósított olajra rászórjuk a köménymagot és hagyjuk, hogy kipattogjon, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk liszttel  és zsemleszínűre pirítjuk, ezután hozzáadjuk a  pirospaprikát és felengedjük vízzel.
  • A tojásokat egy tálkában felverjük, majd a forrásban levő levesbe csurgatjuk, pár perc alatt összeforraljuk, majd ízlés szerint sóval, köménnyel és ecettel ízesítjük. 
  • Fogyaszthatjuk pirított kenyérkockával, vagy buggyantott tojással. 

1 megjegyzés:

  1. Szia Judit!
    Nagyon szépen köszönöm, hogy linkelted az Annuskám oldalamat!

    VálaszTörlés