,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2021. április 25., vasárnap

~ HUMMUSZ ~



 »HOZZÁVALÓK«
- 10 dkg szezámmag
- 1 csicseriborsó konzerv ( 400 g )
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 / 2 citrom leve
- kb 2 dl olívaolaj
- só, bors

  • Tahini : Egy száraz serpenyőben zsemleszínűre pirítjuk a szezámmagot, majd egy kávédarálóval  olívaolaj hozzáadásával homogén - paszta - állagúra daráljuk.
  • A leszűrt csicseriborsót egy turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a citrom levét, 2 ek tahini pasztát kb 1 , 5 dl olajat és az egészet krémes állagúra turmixoljuk. Ezután ízlés szerint ízesítjük. Pirospaprikával megszórva, pirítóssal házi pitával fogyasztjuk.

1 megjegyzés:

  1. Petrám kedvenc szendvicskréme, sokszor veszek ilyet. Most talán megpróbálhatnám elkészíteni...

    VálaszTörlés